PyöräillenSuomessa.fi

Vesijärven kierros

Vesijärven kierroksella pyöräillään nimensä mukaisesti Vesijärven ympäri. Matka alkaa Lahdesta.

Lahti-Asikkala-Lahti 

Pituus: 83 km

Kesto: 2 päivää/1 yö

Vaativuus: Helppo

Vesijärven kierroksella pyöräillään nimensä mukaisesti Vesijärven ympäri. Matka alkaa Lahdesta. Vesijärven kauniiden maisemien lisäksi matkan varrella on mm. monipuolinen Messilän ulkoilualue ja historiallinen Hollolan kirkonkylä. Reitti johtaa maalaismaisemien halki edelleen Asikkalaan. Maamme kauneimpia taajamia on Asikkalan Vääksy, joka sijaitsee todella kauniilla paikalla kanavan rannalla. Vääksystä käännytään kohti Lahtea. Vesivehmaan kulttuuriympäristö ja eloisat omakotitaloalueet tuovat vaihtelevuutta matkalla Lahteen.

Erityistä

Vesijärvi, luonnonkauniit järvimaisemat

Hollola, keskiaikainen harmaakivikirkko

Asikkala, maamme kauneimpia kirkonkyliä Vesijärven ja Päijänteen välisellä kannaksella

Vääksyn kanava

1. päivä Hollola ja maaseutu Lahti-Asikkala 53 km

Vesijärven ympäristö tarjoaa nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. Matka alkaa järven rantoja myötäillen rannan tuntumassa kulkevalla pyörätiellä. Jalkarannantien ja Vesijärven välissä kulkeva pyörätie kuljettaa luonnonkauniiseen Myllysaareen ja edelleen kohti Hollolan kirkonkylää. Vesijärven lahdenpoukamassa sijaitsee Hollola, jonka keskiaikainen kivikirkko tervehtii ylväänä kirkonkylälle saapuvia. Hieman reitiltä sivussa Uskilassa pulppuaa kirkas lähdevesi Kiikunlähteestä. Lähteen kirkkaassa vedessä saatat huomata muutamia lohikaloja uiskentelemassa. Lahdenpohjassa Vesijärvi näyttäytyy kauneimmillaan aivan reitin varressa. Vielä polkaisu maalaismaisemiin ja saavutaankin jo Asikkalan Vääksyyn. Vääksy sijaitsee Päijänteen ja Vesijärven välisellä kannaksella historiallisen Vääksyn kanavan maisemissa.

2. päivä Kyliä ja asuinalueita Asikkala-Lahti 32 km

Vääksystä suunnataan itään ja jälleen maalaismaisemiin. Vesivehmaalla pellot laskeutuvat näyttävästi Lahteen johtavalle maantielle.  Vesivehmaa on keskiaikaista perua olevan Ylisen Viipurintien varrella sijaitseva kylä. Sen maisemille on tyypillistä mäenkumpareiden ja laaksojen tuoma vaihtelevuus. Museovirasto on luokitellut alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pian näkyykin jälleen Vesijärvi, jota seuraillen jatketaan kauniiden asuinalueiden läpi. Mukkulaan tultaessa reitti kulkee historiallisen Mukkulan kartanon ja sen puutarhojen ohitse. Ei aikaakaan, kun ollaan takaisin keskustassa.
 

Hotellimajoitus

Asikkala
www.tallukka.fi
 
 

B&B

Asikkala
www.apteekinmajoitus.fi
www.aurinkoranta.fi
www.hoimela.com
 
 

Lisätietoa

www.hollola.fi
www.asikkala.fi
www.lahdenseutu.net

Haasteellisuus

Reitti kulkee helpossa maastossa ja päivämatkat ovat lyhyet. Sopii erinomaisesti kaikille, jotka haluavat kokeilla pyöräretkeilyä. Sopii myös lapsiperheille. Matkan varrella on muutama jyrkempi nousu ja rajoitetusti palveluita.
 

 

Lataa PDF: Vesijärven kierros_0.pdf