Pyöräillen Suomessa » Ahvenanmaan pyöräilyreitit

Ahvenanmaan pyöräilyreitit

Ahvenanmaan pyöräilyreitit ovat tutustumisen arvoisia jokaiselle pyöräilystä ja luonnosta kiinnostuneelle. Pyörät ovat mitä parhaimpia kulkuneuvoja pienellä Ahvenanmaalla liikkumiseen. Ahvenanmaalla on lyhyet välimatkat, kauniita merimaisemia ja runsaasti nähtävää. Se onkin oikea pyöräilijöiden unelmakohde! Ahvenanmaalle voi lähteä matkailemaan ja pyöräilemään yksin, mutta tarjolla on myös valmiita retkiä. Molemmissa tapauksissa on kuitenkin tärkeää suunnitella retki huolella, mikäli Ahvenanmaa on itselle vieras paikka.

Ahvenanmaan pyöräilyreitit tutuksi jo ennen matkaa

Ahvenanmaan pyöräretket kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen aina omasta kodista lähtien. Ahvenanmaalle pääsee nimittäin useita reittejä pitkin. Yksi vaihtoehto lähtökaupungiksi on Naantali. Kaupungista pääsee Ahvenanmaalle kätevästi lauttoja pitkin. Määränpäähän ei ole pakko päästä saman päivän aikana, sillä esimerkiksi Brändön saarilla voi yöpyä ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä. Eri lauttojen aikataulut ja majoitusvaihtoehdot eri saarilla on siis tärkeää tarkistaa etukäteen.

Kannattaa huomioida myös, että etenkin lomasesonkeina suositut majoituspaikat voivat olla täynnä. Kannattaa siis varata majoitus jo etukäteen, jotta saa varmista majoituksen haluamassaan kohteessa valitsemanaan aikana. Kannattaa harkita myös kulkeeko koko matkan Meren halki pyörällä vai matkustaako esimerkiksi omalla autolla ensin määränpäähän ja aloittaa pyörämatkan vasta paikan päällä. Huomioi siis välimatkat, oma kunto ja muut tärkeät asiat.

Ahvenanmaan pyöräretket sopivat kaikille

Ahvenanmaan pyöräilyreitit ovat monipuolisia ja monille sopivia, sillä välimatka on lyhyt minne tahansa. Omaa pyörää ei myöskään tarvitse kuljettaa mukaan, sillä sen voi vuokrata paikan päältä. Suurin vuokrausfirma on Ro-No Rent, jolla on myyntipisteet itäsatamassa ja länsisatamassa Maarianhaminassa. Esimerkiksi monet majoituspaikat tarjoavat myös vuokrattavia pyöriä. Pyöräretken voi toteuttaa helposti yksin, mutta tarjolla on myös valmiita pyöräretkiä.

Ahvenanmaan pyöräilyreitit tulevat huolettomasti tutuiksi eri matkanjärjestäjien valmiiden pyöräilypakettien avulla. Pyöräilypaketteja tarjoaa esimerkiksi Viking Line. Valmiit pyöräilypaketit tarjoavat kaiken tarvittavan. Tällöin ei tarvitse suunnitella itse reittejä tai muutakaan tarvittavaa, sillä melkeinpä kaikki hoidetaan pyöräilijän puolesta. Valmiit matkat tarjoavat myös aina samanhenkistä pyöräilyseuraa.

Monipuoliset reitit Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalla löytää helposti hyviä pyöräilyreittejä seuraamalla valkovihreitä pyöräilyreittiviittoja. Ne johdattavat usein rauhallisille kyläteille. Monien vilkkaasti liikennöityjen pääteiden varrella on myös erillisiä pyörätiekaistoja. Reittejä kannattaa vertailla nähtävyyksien ja ohjelmien varalta. Etenkin kesäisin paikan ohjelmisto voi olla monipuolista ja kokemisen arvoista. Esimerkiksi Maarianhaminaan majoittautumalla voi valita useista mahdollisista kaupungista lähtevistä reiteistä, joiden varrella on runsaasti nähtävää ja koettavaa.

Saaristomeri tarjoaa lukuisia saaria ja runsaasti merimaisemia pyöräilijöille. Alueella on helppoa liikkua, sillä siellä missä tie päättyy, matka jatkuu yhteysaluksella. Esimerkiksi Ahvenanmaan rengastie tarjoaa myös pyöräilijöille paljon nähtävää ja monenlaisia elämyksiä. Tämä tie tarjoaa useita reittivaihtoehtoja. Tarjolla ovat eteläinen ja pohjoinen reitti sekä manner-Ahvenanmaan reitti.

Parhaat Ahvenanmaan pyöräilyreitit

Ahvenanmaa on parhaita kohteita niille, jotka liikkuvat pyöräillen Suomessa. Ahvenanmaa tarjoaa elämyksiä pyöräilijöille vuodenajasta riippumatta. Ahvenanmaan maantiet ovat hyvässä kunnossa ja se tarjoaa lukuisia pyöräilijöille sopivia reittejä. Monen pyöräilijän mielestä maisemat ovat kauneimmillaan saarilla, joilla ylitetään vähän väliä siltoja tai kuljetaan lossilla saarelta toiselle. Ja moni pyöräilijä valitsee Ahvenanmaan kohteekseen juuri maisemien takia.

Parasta aikaa pyöräilyyn alueella on tietenkin kesä. Silloin ilma on lämmin, useat kohteet ovat auki ja tarjolla on myös erilaista ohjelmaa. Alueella on myös runsaasti kesäkioskeja ja muita ruoka- ja juomapaikkoja, jotka ovat auki vain kesäisin.

Ahvenanmaan pyöräilyreitit ovat loistavia myös telttailijoille. On vaikeaa löytää kauniimpia telttailuympäristöjä ja upeampia luontomaisemia kuin Ahvenanmaalta. Harva pyöräilijä myöskään tietää parempaa yhdistelmää, kuin pyörä, teltta ja kaunis kesäyö! Majoittui tai matkusti Ahvenanmaalla miten tahansa, kannattaa matkaa suunnitella etukäteen. On hyvä tarkastaa reitit, majoituksen saatavuus ja esimerkiksi eri tauko- ja ruokapaikkojen aukioloajat.