Reitit

Reitit ovat monipuolisia

Erilaisia reittejä erilaisille matkailijoille

Reitit on jaettu Euro-Velo -reitteihin, valtakunnallisiin reitteihin ja alueellisiin reitteihin ja kierroksiin.

Eurovelo -reitit kuuluvat eurooppalaiseen pyörämatkailuverkostoon (www.eurovelo.com) ja reitit halkovat koko Euroopan. Kokonaisuudessaan tuhansia kilometrejä pitkät reitit on tarkoitettu kaikille pyörämatkailijoille – reittejä voi tietenkin paloitella lyhyempiin osuuksiin. Euro-Velo-reitit ovat pääosin samalla myös valtakunnallisia reittejä.

Valtakunnalliset pyörämatkailureitit muodostavat Suomen matkailullisesti tärkeimpien pyöräreittien verkoston. Vilkkaita teitä on pyritty välttämään ja reitit kulkevat yleisillä teillä sekä kuntien katu- ja pyörätieverkossa. Pyöräteiden osuus reitistöstä on noin 15 prosenttia. Reitistön kokonaispituus on yli 8 000 km ja reitit soveltuvat niin pitkiin kuin lyhyisiinkin pyöräretkiin. Valtakunnalliset reitit on merkattu Retkeily GT ja Pyöräily GT -karttoihin sekä Fillarioppaisiin. Maastoon reitit on opastettu ruskeapohjaisilla kylteillä ja reitin numerolla. Reittien opastusta uudistetaan vuosina 2013-2014.

Alueelliset reitit ovat pääosin kuntien ylläpitämiä reittejä. Reittien opastus on toteutettu vaihtelevasti. Osa alueellisista reiteistä on ulkoilureittejä, joilla kannattaa suosia retki- tai maastopyörää.