Siirry suoraan sisältöön
Pyöräillen Suomessa » Blogi » Ahvenanmaan rengastie avaa upeat näkymät saaristoon

Ahvenanmaan rengastie avaa upeat näkymät saaristoon

Rengastie on antoisa tapa tutustua todelliseen Ahvenanmaahan.

Ahvenanmaan rengastie tarjoaa matkailijalle mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Se kulkee Ahvenanmaan pääsaaren halki, jatkuu siitä kohti itää ja kulkee osittain lounais- ja kaakkoissaariston halki. Reitin voi kiertää useilla eri tavoilla ja matkailijan kannattaakin tehdä reittisuunnitelma omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Yhteistä kaikille reittivalinnoille on upeat maisemat sekä kiemurtelevat reitit. Valintaan vaikuttaa myös, haluaako sen kiertää kävellen, pyöräillen vai autolla.

Ahvenanmaan rengastie tarjoaa useita vaihtoehtoja

Ahvenanmaalla matkaavalle avautuu lukemattomia erilaisia reittivaihtoehtoja. Yksi tunnetuimmista on pohjoinen reitti, joka kiemurtelee koillissaariston läpi länteen ja liittyy sitten Manner-Ahvenanmaahan. Reitin varrella sijaitsee myös Ahvenanmaan rengastien koillisin piste. Toinen suosittu kohde on Manner-Ahvenanmaan reitti. Se kulkee pääsaarella Sundin Prästöstä, Lumparlandin Svinöhön. Jos taas todellinen saaristolaiselämä kiinnostaa niin matkailijan valinta on eteläinen reitti, jonka päätepiste on Maarianhaminan merenkulkukaupunki.

Olipa reittivalinta mikä tahansa, niin kaikki reitit voi mennä läpi pyöräillen. Ahvenanmaan pyöräilyreitit ovat suosittuja kesämatkailijoiden keskuudessa. Pyöräilyreittien viehätys piilee upeissa maalais- ja saaristolaismaisemissa kiemurtelevissa pikkuteissä. Reitin varrella on useita siltoja sekä muutamia lauttayhteyksiä. Ahvenanmaan pyöräilyn viehätystä lisää lyhyet välimatkat, joten polkemisesta ei tule raskasta. Eli matkailijan ei tarvitse olla huippu-urheilija pystyäkseen polkemaan saaren päästä päähän.

Matka jatkuu kohti uusia elämyksiä

Ahvenanmaa tarjoaa upeita nähtävyyksiä. Kun ne on kierretty, niin matkaa ei tarvitse lopettaa siihen. Jos pyöräilykipinä iskee kunnolla ja saaristokohteet kiinnostavat, niin matkaa voi jatkaa kiertämällä Saariston Rengastien. Kierroksen pituudeksi tulee 250 kilometriä ja reitin varrella on 12 siltaa sekä yhdeksän lossia ja lauttaa. Jos se kuulostaa liian pitkältä reitiltä niin matkailija voi valita pienen rengasreitin, joka on huomattavasti lyhempi. Nähtävää ja koettavaa siis riittää Suomen mantereen puolellakin.