Ahvenanmaa pyöräillen| Millaista on pyöräillä

Ahvenanmaa pyöräillen on ainutlaatuinen kokemus.

Monien pyöräilijöiden mielestä Ahvenanmaa tarjoaa Suomen kauneimmat ja mielenkiintoisimmat pyöräilyreitit. Sinulla on mahdollisuus tutkia läpikotaisin Ahvenanmaa pyöräillen pääsaarella ja monilla pikkusaarilla, jotka ovat pääsaaren läheisyydessä ja joihin pääset kätevästi yhteisaluksien kuljettamana. Pyöräiltävää riittää useiksi päiviksi. Reittejä yhdistämällä voit pyöräillä 350 kilometrin reitin Ahvenanmaan upeassa saaristomaisemassa. Monet kauniit pyöräilyreitit löytyvätkin pääsaaren lisäksi myös pienemmiltä saarilta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa.

Ahvenanmaa pyöräillen tarjoaa kauneinta saaristoluontoa

Ahvenanmaa on täydellinen pyöräilykohde, koska maantiet pidetään täydellisessä kunnossa ja pyöräkaistat ovat useimmiten erikseen. Paikka onkin pyöräilijälle täydellinen kohde, koska autoliikennettä on vähän, vaikka teitä onkin paljon. Ahvenanmaan erikoisuutena on punaisen värinen tie. Tämä johtuu siitä, että pääsaarella on runsaasti punaista graniittia ja sitä hyödynnetään teidän päällystämisessä.

Parasta aikaa lähteä tarkistamaan Ahvenanmaan pyöräilyreitit ovat luonnollisesti kesäkuukaudet. Kesällä Ahvenanmaa antaa parasta antiaan. Voit yöpyä teltassa sekä nauttia kesäisistä illoista monissa saaristoravintoloissa. Telttailun sijaan voit halutessasi yöpyä laadukkaissa majoituspaikoissa. Ahvenanmaan saariston lisäksi myös pääsaari tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, oli sitten kysymys ruoka- ja juomaelämyksistä tai kesäisistä kulttuuritapahtumista.

Varustaudu pyörätetkelle hyvin

Ahvenanmaan pyöräretkelle kannattaa varustautua hyvin. Mukaan kannattaa ottaa ainakin vararengas, riittävästi juotavaa ja hyttysmyrkkyä. Hyttysiä saattaa kesäaikaan olla runsaastikin. Mikäli omaa pyörää ei löydy, niin se on mahdollista vuokrata. Kannattaa lisäksi huomioida, että saariston pienimmissä kylissä ei välttämättä ole ruokakauppoja, joten retkievästä on siksi hyvä pitää mukana sen verran, että selviää seuraavan kaupan kohdalle.