Pyöräretki Suomessa| Millaiset varusteet ovat tarpeen

Pyöräretki Suomessa voi viedä mukavaan seikkailuun.

Pyöräily vaatii vain vähän järjestelyä ja varusteita, mutta antaa paljon kokemuksia. Pyöräretki Suomessa on helposti toteutettavissa joko pikaisempana pyrähdyksenä tai suunnitelmallisempana seikkailuna. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti riippuen käytettävissä olevasta ajasta sekä retkeilijöiden mieltymyksistä ja kunnosta. Kesä-Suomi on sydäntä sykähdyttävän kaunis, retkeilitpä missä päin sitä tahansa, saariston rantateiltä Lapin tunturimaisemiin sekä unohtamatta leppoisaa citypyöräilyä vaihtelevissa kaupunkimaisemissa. Sään suhteen pyöräilijän ei kannata olla nirso. Itse asiassa polkeminen hieman vilpoisemmassa säässä tai vaikka pienessä sadekuurossakin on vain virkistävää.

Pyöräretki Suomessa sujuu vähin varustein

Lyhyt pyöräretki ei paljon varusteita vaadi, mutta jotain valmisteluja sentään. Kun pyörän peruskunnon on varmistettu olevan kunnossa, seuraavaksi katse kannattaa kääntää juomapulloon ja kypärään, jotka molemmat ovat välttämättömyyksiä myös vaatimattomammilla retkillä. Pakatessa on hyvä muistaa, että ihannepaino varusteille on maksimissaan noin 30 kiloa. Jos niitä on enemmänkin ja aikeena on kenties yöpyä matkan varrella, painavammat varusteet kulkevat parhaiten sivulaukuissa tai jopa peräkärryssä.

Pidempää pyöräreittiä suunnitellessa kannattaa hyödyntää sivustoamme. Se on täynnä hyviä ja kokeilun arvoisia reittiehdotuksia. Ehdotuksia voi joko noudattaa tai niistä voi inspiroitua ja suunnitella omansa parhaat palat poimien. Esimerkiksi eräs Suomen kauneimmista pyöräilyreiteistä on Läntinen Kuninkaantie, joka johdattaa Helsingistä Tammisaaren kautta Turkuun. Matkaa kertyy 227 kilometriä ja reitin varrella on lukuisia kiinnostavia nähtävyyksiä ja ihastuttavia yöpymispaikkoja. Pyöräillen Suomessa on mahdollista nähdä paikkoja, jonne ei koskaan muuten päätyisi.

Ekologinen ja terveellinen valinta

Pyöräily on ekologinen valinta, sillä se on päästötön ja äänetön liikkumismuoto. Se on myös terveellinen vaihtoehto, sillä ulkoilmassa liikkuminen paitsi kohottaa kuntoa, myös muun muassa parantaa unen laatua ja ehkäisee masennusta. Suomi on pyöräilymaista parhaita, sillä meillä on turvallinen liikenne, vaihtelevat maastot ja maisemat sekä loputtomasti nähtävää ja koettavaa.