Parhaat pyöräilyreitit kulkevat järvien läheisyydessä

Parhaat pyöräilyreitit menevät luonnon keskellä.

Parhaat pyöräilyreitit Suomessa ovat kehuttuja eikä suotta. Kesällä ne kulkevat kauniin luonnon helmassa ja tällaisia kohteita löytyy eri puolilta maatamme. Monet parhaimmista reiteistä kulkevat veden äärellä ja siksi merenrantakaupungit, joita Suomessa on paljon, ovat mielenkiintoisia paikkoja tutustua myös pyöräillen. Osa reiteistä eivät ole kovin pitkiä, mutta sitäkin upeammassa maastossa. Yksi tällainen mieleenpainuva 18 kilometrin retken voi pyöräillä pitkin Vanajaveden rantaa, Valkeakosken Sääksmäeltä Iittalaan.

Parhaat pyöräilyreitit eivät ole pitkiä

Pietarsaaren ja Kokkolan välillä on 40 kilometriä pitkä reitti, joka kulkee seitsemän sillan kautta. Tämäkin reitti sisältää paljon rantamaisemaa. Saman tyyppinen on Lappeenrannassa niin kutsuttu Vehkataipaleen pumppuaseman lenkki. Se lähtee satamasta ja etenee Luukkaansalmen sillan myötä Vehkataipaleelle. Takaisin Lappeenrantaan poljetaan Saimaanharjun kautta. Tällä reissulla Saimaa näkyy lähes koko matkan. Lappeenrannasta voi polkea myös Joutsenon tai Taipalsaaren suuntaan. Näillä seuduilla on hyvä pyöräillä pyöräteitä pitkin.

Suunnilleen saman mittaisen retken saa aikaan Vaasan edustalla, kun ajelee Björköbyn saaristoreitin. Reitin varrelle osuva Raippaluodon silta on jo sinällään upea nähtävyys. Itse asiassa Björköbyn saaristo koostuu jopa 350 saaresta. Nämä esimerkit jo kertovat, miten hienoa on edetä pyöräillen Suomessa. Vaihtoehtoja on ympäri maata ja toinen toistaan upeampia reittejä. Meren äärellä voi pyöräillä pääkaupunkiseudulla Espoossa ja Helsingissä sekä Oulussa ja Turussa.

Tuhansien järvien maassa on paljon poljettavaa

Monen mielestä muutaman tunnin pyöräretki ja maisemien katselu on parasta hermolomaa. Ei tarvitse ajella itseään henkihieveriin. Kun maisemat ovat sitä kauneinta Suomea, voi samalla nauttia niiden tuomasta hyvän olon tunteesta. Monen mieliä kiehtoo myös ajatus lähteä pyöräretkelle Ahvenanmaalle. Se tarjoaakin useampia jopa eri mittaisia reittejä, joista voi nauttia hiukan erilaisessa kulttuurissa ja ympäristössä. Suomi on täynnä hyviä reittejä, jos vain pidetään silmät auki ja ketjut kireällä.