Siirry suoraan sisältöön
Pyöräillen Suomessa » Blogi » Pyörämatkailu kiinnostaa

Pyörämatkailu kiinnostaa

Pyöräilyä leppoisassa tunnelmassa.

Jo useampana vuotena peräkkäin pyörämatkailu on ollut selvästi nousussa. Monilla suositulla ja tunnetuilla Suomen pyöräilyreiteillä onkin ollut vilinää sekä huomattavasti enemmän pyöräilijöitä. Selvästi suosiotaan ovat nostaneet Ahvenanmaa, mutta myös Turun saaristo. Järvi-Suomi on aina ollut suosittu ja nyt myös Tunturi-Lappiin tulee yhä enemmän pyöräilijöitä. Pyöräilyn tyyli on myös muuttunut siten, että enää ei niinkään hamuta suurta määrä kilometrejä, vaan nyt nautitaan enemmän itse pyöräilystä.

Pyörämatkailu lisää pyörien myyntiä ja vuokrausta

Pyörämatkailun lisääntyminen piristää myös selvästi pyörien myyntiä. Se on lisännyt myynnin ohella myös pyörien vuokrausta. Näin on käynyt esimerkiksi juuri Lapissa suurissa matkailukeskuksissa. Lapin maisemissa onkin mukava pyöräillä, koska maisemat ovat erilaisia kuin saaristossa tai Järvi-Suomessa. Tavallisten pyörien rinnalle on myös nousseet sähköpyörät, jolloin retkien pituudet ovat kasvaneet huomattavasti. Lyhyet lenkit ovat korvautuneet pidemmillä ja samalla voi ihailla maisemia.

Mikä onkaan mukavampaa kuin nauttia ja matkailla pyöräillen Suomessa. Maastot meillä ovat vaihtelevia ja uudella pyörällä on mukava ajella. Siksi moni onkin vaihtanut itselleen sähköpyörän, koska sen avulla voi tehdä pidempiä retkiä, mutta samalla myös nauttia näkemästään. Pyöräily on tullut omalla tavallaan helpommaksi. Mutta silti moni meistä edelleen haluaa ajella ihan tavallisella pyörällä ja nostaa kuntoaan.

Suositut reitit

Rannikko ja saaristo ovat aina olleet retkeilijöiden suosiossa. Jos reitti on pidempi, on tarvetta myös yöpymiselle. Hotellimajoitus koetaan huomattavasi helpommaksi ja mukavammaksi kuin esimerkiksi yöpyminen maastossa omatoimisesti. Suosituimpien reittien varrella onkin yöpymiskohteita ja toisinaan hotelli keskipiste, josta tehdään päivän reissuja ympäristöön. Silloin tarvitsee myös vähemmän tavaroita mukana.