Siirry suoraan sisältöön
Pyöräillen Suomessa » Blogi » Pyöräilyvarusteet kelistä toiseen

Pyöräilyvarusteet kelistä toiseen

Pyöräilyvarusteet tarvitaan vaihtuviin keleihin.

Suomessa niin kuin monessa muussakin maassa kelit vaihtelevat jopa päivän mittaan niin paljon, että on varauduttava kylmään, sateeseen tai paahteeseen. Siksi kunnolliset pyöräilyvarusteet on järkevää hankkia sellaisina, että ne toimivat esimerkiksi kerrospukeutumisena hyvin. Ohuet kuoriasut pitävät sateella kuivana ja ne on nopea ottaa päältä pois sekä kuljettaa mukana. Joskus myös pyöräilypaidoissa saattaa olla sadetta pitävä kalvo ja silti ne hengittävät hyvin.

Pyöräilyvarusteet talveen

Talvella on aina varauduttava siihen, että voi olla pakkasta, tuulla ja räntää tulla vaakatasossa. Silloin varusteiden on samalla pidettävä sekä tuulta että sadetta. Lisäksi pyöräily on parasta liikuntaa ja siinä tulee hiki, jolloin hien on päästävä iholta pois, joten vaatteiden on oltava hengittäviä. Kädet tarvitsevat lämpöä, joten myös niihin on kiinnitettävä huomiota.

Varusteita on vaihtoehtoina paljon ja niitä on tietenkin eri hintaisina. Siksi jokaisen on valittava itselleen sopivat myös rahallisesti. Pyöräilijän pakolliset varusteet ovat oikeastaan vain kypärä, joten siihen on hyvä kiinnittää huomiota. Hyvin usein sitä näkee laitettuna niin, että se suojaa takaraivoa ja niskaa hyvin, mutta otsa on täysin paljaana. On kuitenkin muistettava, että useimmiten kaadutaan eteenpäin ja kypärän pitää suojata päätä silloinkin.

Mistä saa parhaimmat varusteet?

Pyöräilyliikkeet ovat parhaimpia varusteiden myyntipaikkoja. Siellä on asiantuntemusta ja monet myyjät ajavat itse paljon, joten he tietävät hyvin tarkkaan, miten pukeutua millaisellakin kelillä. Vinkkejä kannattaa aina kysellä ja vaihtoehtoja vertailla. Varsinkin kylmällä ilmalla vaatteiden hengittävyys on ihan ehdotonta, että ajamien on miellyttävää eikä iholle jäävä hiki tee siitä tukalaa.

Avainsanat: