Mitä lihaksia pyöräily kehittää

Mitä lihaksia pyöräily kehittää

Pyöräily on laji, joka vaikuttaa terveyteen varsin monella tavalla. Sillä on vaikutuksia kehoon sekä ulkoisesti että sisäisesti. Se, mitä lihaksia pyöräily kehittää, kertookin kehon ulkoisesta kehittymisestä, mutta se ei ole koko totuus. Kurkistetaan lisäksi, mitkä ovat sisäisiä vaikutuksia kehossa. Laji on kuitenkin mielenkiintoinen sekä sopii monille.

Arvaatko mitä lihaksia pyöräily kehittää?

Fyysiset muutokset tapahtuvat varsin hitaasti eikä tuloksia muutaman kerran vielä näe. Se ei saa lannistaa sinua ja määrätietoista etenemistä sitä kohti, mitä lihaksia pyöräily kehittää. Sen lisäksi, että lihakset alkavat vähitellen muuttaa muotoaan, saattaa painokin pudota kuin vaivihkaa. Lihas kasvaa aina levossa, joten levätessä voit tutustua Sanuli -tehtäviin.

Kun jatkat harrastusta ja teet mukavia pyörälenkkejä säännöllisesti, huomaat pakara- ja jalkalihasten vahvistumista tai jopa lihasten kasvamista. Tämä riippuu tietenkin siitä, mikä sinulla on lähtötilanne. Vaakaa ei kannata tuijottaa ja mieluiten tämän harrastuksen kanssa voit syödä terveellisesti ja riittävästi.

Jalat ovat ne, joissa muutokset yleensä näkyvät kaikkein selvemmin. Housut saattavat vähitellen käydä ahtaaksi reidestä ja jonkinlaiset pitkällä varrella olevat jalkineet pohkeesta. Se on muutosta positiiviseen suuntaan.

Miten ja mitä lihaksia pyöräily kehittää järkevästi?

Jos kyse on siitä, että lähdet liikkeelle ylipainoisena, niin sinulle pyöräily on niveliä säästävä laji. Ensin alkuun pyöreähköt reidet ja pohkeet alkavat pienentyä sekä lihakset tulla vähitellen esiin. Tarpeeton rasva palaa pois, joten juuri se, mitä et oikeastaan edes tarvitse.

Vaikka et ajattelekaan tarkasti, mitä lihaksi pyöräily kehittää, niin tulokset alkavat näkyä jonkin ajan kuluttua. Pyöräily onkin mukava tapa polttaa tarpeeton rasva sekä sen jälkeen kehittää lihaksia. Tosin, laji on siitä huono, että se aiheuttaa usein lihasepätasapainon.

Hartioita ja käsivarsia onkin treenattava jollakin muulla tavalla, sillä pyöräillessä tarvitsee jonkin verran myös niiden apua. Varsinkin, jos ajat pidempiä matkoja, saattaa ajon jälkeen tuntua hartiaseudulla pientä painetta. Vaikka jalat ovat tehneet työtä, on kädet ja hartiat olleet staattisesti paikallaan.

Mitä muita vaikutuksia pyöräilyssä on kuin lihasten kasvu?

Pyöräilyssä on varsin paljon positiivisia vaikutuksia, vaikka hetkeksi unohdettaisiin lihasten kasvu jalkojen osalta. Se on aerobinen laji ja se vahvistaa myös sekä keuhkoja että sydäntä. Hapenottokyky paranee huomattavasti jo vähäisellä harjoittelulla. 

Ulkona oleminen on hyvää vastapainoa sisällä istumiselle ja auringosta saa napsittua päivän D-vitamiinit. Esimerkiksi työmatkapyöräily on mukava vaihtoehto, sillä silloin saa liikunta sekä työpäivän aluksi että päivän päätteeksi. 

Mielenkiintoista on myös se, että pyöräily helpottaa stressiä, joka hyvin usein pakkaantuu kehoon. Nukahtaminen tulee helpommaksi sekä loputon uupuminen tai väsymys voivat kokonaan poistua.

Maisemat vaihtuvat ja pysähtyäkin voi

Mikä onkaan mukavampaa kuin liikkua pyöräillen Suomessa. Vaikka et yrittäisi karistaa liiallisia kiloja tai miettiä, mitä lihaksia pyöräily kehittää, on se liikkumistapana varsin mukava varsinkin kesäisin.

Matka taittuu huomattavasti nopeammin kuin juosten tai kävellen eikä toisaalta niin nopeasti kuin autolla, joten maisemia ehtii ihailla ihan uudesta perspektiivistä. Mikä estää pysähtymästä ja ihailemasta upeita maisemia, sillä lyhyen tauon aikana voi hiukan tasoittaa myös nestetasapainoa.

Pyöräilymatkojen pituuden voit määrätä itse eikä aina tarvitse ajaa mahdollisimman pitkiä lenkkejä. Usein kotikaupungin tai -kunnan ympäristössä riittää katsottavaa, jos vain lähtee liikkeelle avoimin mielin sekä silmin.